CoverHealthy EATS om deltakelsen i Fundraising For Startups-programmet: — Hjalp oss å få en så effektiv kapitalinnhenting-prosess som muligDitt neste fast food-måltid kan komme fra den norske startupen Healthy EATS: — Ved hjelp av ny teknologi skal vi endre hvordan sunn mat serveres, kjøpes, og leveres, forteller CEO og gründer Vilde Regine Tellnes.
Benedicte Tandsæther-Andersen
Benedicte Tandsæther-Andersen27 Apr, 2020

Hovedbildet: CFO og co-founder Arve Førland Eide, sammen med CEO og co-founder Vilde Regine Tellnes.

I en stadig travlere hverdag kan det være utfordrende å planlegge hva man skal spise. Avstanden mellom de ulike fast food-kjedene virker kortere og kortere, der de ofte finner sin plass i nærheten av parker, kollektivtransport og andre samlingspunkter. Valgmulighetene er mange: Saftige burgere, smakfulle pølser og billige kebaber er tilgjengelige nærmest overalt, men det er lenger mellom de sunne alternativene. Så hva skal du spise hvis du har lyst på noe annet enn den vanlige fast food’en? 


Healthy EATS kan være nettopp det svaret din sultne mage leter etter, neste gang tidsklemma gjør at det blir vanskelig å finne tid til et godt måltid. Vilde Regine Tellnes er CEO og gründer av den norske matstartupen, som denne våren har deltatt i det Innovasjon Norge-eide programmet Fundraising For Startups. 


– Healthy EATS er et nyoppstartet foodtech-selskap. Ved hjelp av ny teknologi skal vi endre hvordan sunn mat serveres, kjøpes og leveres. Selskapets tre grunnpilarer er effektivitet, kvalitet og bærekraft. Effektivitet ved at maten serveres helt uten ventetid, kvalitet ved at all maten er dagsfersk og laget av sunne råvarer og bærekraftig da vi har kuttet rødt kjøtt og benytter miljøvennlig emballasje, forteller Tellnes. 


Hun forteller at Healthy EATS endrer måten sunn mat serveres, kjøpes og leveres på, gjennom en alt-i-ett-løsning av teknologi, bærekraft og distribusjon. 


— Vi snur den tradisjonelle restaurantmodellen på hodet. Vi kutter alle mellomledd, opererer på 1,5 kvadratmeter og sentraliserer kjøkkenet. Ved å bruke sanntidsdata vet vi til enhver tid hva som er solgt og kan dermed optimalisere produksjon til kundeetterspørsel. Med denne banebrytende teknologien kan vi levere høykvalitets fersk mat med begrenset svinn som vanligvis ville vært ødeleggende for driften. Ved at vi kutter personalkost og leiekost kuttes også en rekke kostnader kraftig som gjør konseptet svært skalerbart.


Healthy EATS gjør valget for sunn mat raskere og enklere, og etterlater kunden med et godt måltid, bedre samvittighet og mer tid. Alt dette ved å bruke en ny teknologisk løsning som gjør tilgangen på sunn og bærekraftig fast food raskere, enklere og bedre. Dette gjøres gjennom Healthy EATS Food Walls, som vil bli tilgjengelig på flyplasser, kjøpesentre, arbeidsplasser og hoteller i hele Norge.


— Ambisjon om 100 lokasjoner innen 2025

Startups er kjent for høyt tempo og lange arbeidsdager — og Healthy EATS er intet unntak. Teamet bak startupen har lenge kun vært Tellnes og Arve Førland Eide(...), og de to gründerne har dermed måttet stå for alt fra kundeservice til produktutvikling. 


Tellnes forteller at den store arbeidsmengden gjør at de har måttet prioritere det som er essensielt for å ha med seg i en prosess for kapitalinnhenting — og nettopp dette fikk de et lynkurs i da de deltok i Fundraising For Startups-programmet.


— Vår deltakelse i programmet kom på et passende tidspunkt, det som ble adressert i programmet var kompetanse og innblikk vi trengte opp mot kapitalinnhenting. Alt i fra juridisk formalia til prising av selskapet. Vi fikk dermed svært stor nytte av programmet, og det hjalp oss å få en så effektiv kapitalinnhenting-prosess som mulig.


Samtidig med Fundraising For Startups-programmet i mars lukket Healthy EATS sin første emisjon «i rekordfart» — og fikk med seg kompetent kapital som skal bidra til å skalere selskapet videre. Startupen har åpnet fem nye lokasjoner etter at de var med på programmet, og har fått etablert et nytt styre med flere av investorene.


— Ambisjonen vår er 100 lokasjoner i Norge innen 2025. Så fort vi får fotfeste her i landet, vil vi ekspandere utenfor landegrensene. I tiden fremover vil Healthy EATS sitt fokus dermed være utelukkende på vekst – vi ønsker å vokse fort og ta markedsandeler, litt som Cutters!


Vil du vite mer om Fundraising For Startups?

Klikk her for mer informasjon!

Les mer om Fundraising For Startups